Geweldig, jullie zijn (opnieuw) vader en moeder geworden. Weliswaar is jullie kind nog niet geboren, maar het is er al wel!

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

In de haptonomische zwangerschapsbegeleiding bied ik jullie gedurende de zwangerschap en kort daarna een aantal momenten om als vader en moeder je kindje al voor de geboorte een warm en liefdevol welkom te heten en vertrouwd te raken met elkaar.

Daarnaast besteed ik aandacht aan de veranderingen die de komst van het kindje in jullie leven teweeg brengt. Het gaat daarbij om luisteren naar jezelf en openstaan voor de signalen van je partner en het kind, opdat het kindje jullie liefdevolle onderlinge verbondenheid en aanwezigheid kan voelen en zich veilig kan hechten aan jullie.

Lees verder zwangerschapshaptonomie

Zwangerschapshaptonomie haptotherapie zwanger zwangerschapsbegeleiding

Haptotherapie tijdens de zwangerschap

Heb je buitengewone moeite met of klachten tijdens de zwangerschap, dan kan (extra) therapie een overweging zijn.

Leven en liefde staan in nauwe relatie tot elkaar, nieuw leven ontstaat uit liefde en nieuw leven wordt ontvangen in liefde. Liefde is elk kind aangeboren, je zou kunnen zeggen een kind is liefde. Soms is het echter moeilijk om je liefde te kunnen voelen. De liefde voor anderen én de liefde voor jezelf. Daar komt nog bij dat je dan vaak ook moeite hebt, om de liefde van anderen voor jouzelf te ervaren.

Lees verder haptonomische zwangerschapsbegeleiding

Zwangerschapsbegeleiding haptonomie zwangerschapshaptonomie

Haptotherapie bevallingsangst

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vijf tot tien procent van de zwangere vrouwen bovenmatig last heeft van angst voor de bevalling. Bij vrouwen met angst voor de bevalling komen verschillende complicaties en interventies vaker voor: zesmaal zoveel posttraumatische stressstoornis, tweemaal zoveel vroeggeboorten, driemaal zoveel spoedkeizersneden en meer keizersneden op verzoek van de zwangere.

Wanneer aanstaande moeders angstig zijn tijdens de zwangerschap, kan dit de groei van hun ongeboren kind negatief beïnvloeden. En dit kan ook gevolgen hebben voor de gezondheid in zijn latere leven.

Lees verder haptotherapie bevallingsangst

angst voor bevalling weg door haptotherapie

Reviews zwangerschapshaptonomie Groningen

Wat mensen vinden van zwangerschapshaptonomie.