Door de nieuw verworven inzichten en ervaringen kan de angst gaandeweg plaatsmaken voor een groeiend vertrouwen in het eigen vermogen om het kindje via een natuurlijke bevalling ter wereld te brengen.

Angst voor de bevalling

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vijf tot tien procent van de zwangere vrouwen bovenmatig last heeft van angst voor de bevalling. Bij vrouwen met angst voor de bevalling komen verschillende complicaties en interventies vaker voor: zesmaal zoveel posttraumatische stressstoornis, tweemaal zoveel vroeggeboorten, driemaal zoveel spoedkeizersneden en meer keizersneden op verzoek van de zwangere.

Wanneer aanstaande moeders angstig zijn tijdens de zwangerschap, kan dit de groei van hun ongeboren kind negatief beïnvloeden. En dit kan ook gevolgen hebben voor de gezondheid in zijn latere leven.

Haptotherapie bij bevallingsangst richt zich op de bewustwording van het eigen vermogen om te voelen en zich open te stellen. Het lichaamsbesef, en daarmee het zelfbewustzijn, wordt geactiveerd door middel van inzichtverlenende gesprekken, het ontwikkelen van vaardigheden (zoals het leren omgaan met pijn, het opvangen van de weeën en het persen met gevoel) én door de directe aanraking. Door de nieuw verworven inzichten en ervaringen kan de angst gaandeweg plaatsmaken voor een groeiend vertrouwen in het eigen vermogen om het kindje via een natuurlijke bevalling ter wereld te brengen.

Contact opnemen haptotherapie bevallingsangst

haptotherapie bevallingsangst Groningen angst bevalling

Reviews haptotherapie bij angst bevalling

Wat mensen vinden van Haptotherapie bij bevallingsangst

Informatie & kosten haptotherapie bevallingsangst

Haptotherapie bij bevallingsangst bestaat uit een verzameling van specifieke vaardigheden die worden geleerd in acht sessies van circa een uur tussen de 16de en 35ste week van de zwangerschap.

Tarieven haptotherapie bevallingsangst

Het tarief is alsvolgt:

€ 91,- voor een sessie van 50 minuten. Voor zwangere stellen 50 – 60 minuten.
Betaling na afloop van de sessie, met uw persoonlijke betaal-app. U ontvangt uw nota per email.

 

Afspraak annnuleren

Je kunt afspraken tot 24 uur van te voren telefonisch of per SMS op nummer 06-49896511 kosteloos afzeggen. Bij afzeggingen binnen 24 uur of bij niet (tijdig) verschijnen, wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.